torsdag, maj 26, 2011

Bergmani

Om jag har förstått det här Ingmar Begman-pusslet rätt:

Erik och Karin Bergman (Ingmars föräldrar) gifte sig och fick barn. Ett av barnen (Ingmar) var väldigt sjuk vid födseln och togs upp till Dalarna och en amma för att han skulle pigga på sig. Först blev han nöddöpt och sen döpt en gång till i Dalarna. Ja, man hör ju att redan här att det var nåt skumt. Mor och barn var skilda åt i en månad men återförenades sen och pojken växte upp och blev vida berömd kulturarbetare.

Det var tydligen bara det att Erik Bergman hade ett mångårigt förhållande vid sidan av, med en Hedvig. I det förhållandet producerades x antal barn, varav det ena föddes lite lägligt samtidigt som "Ingmar Bergman", fruns barn som egentligen inte alls piggade på sig utan dog. Pappa Erik ersatte äktingen med oäktingen som blev Ingmar Bergman och på så vis räddade han tydligen äktenskapet.

I förhållandet med Hedvig föddes tre (kanske fyra) söner. De två andra, som inte bodde med Erik och Karin, var tydligen sjukt lika Ingmar Bergman.

DNA-analyser slår fast att Ingmar Bergman och Karin Bergman inte är genetiska släktingar, under förutsättning att Ingmar själv har frankerat sina vykort. Och det tror i alla fall jag att han har.

Hedvid fick pengar utbetalade till sig under några år efter av Hedvig Eleonora församling, där Erik Bergman som "av en slump" jobbade.

Karin och Ingmars relation ska ha varit kärleksfull. Men visste Karin om att Ingmar egentligen inte var hennes? Nu ska jag uttala mig som mor. Ja det är klart att hon gjorde. Men hon älskade sin son ändå. Såklart.

Ingmar Bergman, stackarn, har byggt sin karriär på att berätta om sin komplicerade familj och föräldrarnas komplicerade äktenskap. Men sanningen tar man minsann inte fram så lätt. DNs anatytiker berättar att detta kommer sända chockvågor in i forskarvärlden. Det är dem väl unt! Och hon sänder en medlidandets tanke till Henning Mankell som håller på med nåt stort som går till botten med Ingmar Bergman. Körigt på jobbet idag? Bytt huvudvärk mot alla migräners moder? Gör om gör rätt? Det är snart helg, Henning.

Här är DN-drapan. Läs, det är spännande. Sicket strul!

Andra kulturella sanningar så här på förmiddgen: Astrid Lindgren var bisexuell. Det är inte offentligt bevisat än, men det kommer.

Etiketter:

4 Comments:

Blogger Ke.Li said...

Nu blir jag trött på riktigt. Det var inte bättre förr. Idag åker gubben ut om han sätter på en arbetskamrat och gör henne på smällen. Med rätta!

26 maj 2011 08:52  
Blogger Tudorienne said...

Jag tror att just otroheten var typ det minst komplicerade med den gubben, tyvärr.

26 maj 2011 10:58  
Blogger Ke.Li said...

Men självklart!

26 maj 2011 18:30  
Blogger Ett Nytt Liv said...

Jag läste också det där. Synnerligen märkligt. Att bli skild från sin mamma efter födseln för att tillfriskna med hjälp av en amma... Det låter ju totalt helgalet.

26 maj 2011 20:56  

Skicka en kommentar

<< Home

eXTReMe Tracker